Dansestil

Freestyle og slow er i dag blant Norges mest populære dansegrener, og byr på en unik kombinasjon av styrketrening, koordinasjon, balanse, fleksibilitet, og rytme, med innslag av turn og akrobatikk.

Freestyle 

Dansen har røtter tilbake til discoens opprinnelse på 1970-tallet. Freestyle er en energisk dansestil med høyt tempo som krever bevegelighet, spenst, styrke, stabilitet, eksplosiv energi og attitude. Kjennetegnet av

høye hopp, imponerende spark, raske spins og stilige bevegelser – en dansestil som appellerer til de som søker utfordring, fart og spenning. 


Freestyle er en trendy dansestil og det er stadig nye trinn og hopp som er populært. 

Slow 

Slow dans har sitt utspring i freestyle dans, og danserens frihet til improvisasjon er stor. Det er en miks av rytmisk gymnastikk, scenisk dans og freestyle som kjennetegner grenen i dag.


Slow dans er en elegant dansestil hvor grasiøske bevegelser kommer til uttrykk. Stilens særpreg gjenspeiles ved elegante, rolige bevegelser i kontrast med skarpe og brå bevegelser (breaks). Smidighet, balanse, grasiøse bevegelser, temposkifter, bruk av nivåforskjeller, samt musikkforståelse og innlevelse står sentralt i slow dans.